A Liaoning tartományban található Shenyang városának rendőrsége foglalta le a teljes egészében fényvisszaverő kristályokkal borított karosszériával rendelkező BMW Z4-est. Meglepő a lépés, hiszen előtte hosszú hónapokon át tűrték az autó jelenlétét, és használatát.

Lehet, hogy csak jött fentről egy ukáz, hogy tessék jobban odafigyelni a jogszabályok betartására. Mert ezen a téren komoly kihívásokkal küzd az autó. Nem elég, hogy a fényvisszaverő kristályok alkalmazása szabálytalan, de tilos a gyári fényforrásokon kívül további piros lámpákat elhelyezni az autón – jelen esetben a felniket világították meg a LED-ek -, no és ami a legnagyobb problémát jelentette, hogy rendszám, így forgalomba helyezés és biztosítás nélkül közlekedett az autó a közutakon. Mindez eredményezte a jármű hatóság általi lefoglalását. Nagyon azért nem kell aggódnia a tulajdonosnak, hiszen mindezen vétségek összesítve 500 jüanos, nagyjából 16 ezer forintos büntetést eredményeznek, amit valószínűleg röhögve kifizet. Nem is ez az igazi büntetés, hanem az, hogy a kínai jog szerint ha másodjára is lefoglalják az autót, akkor már nem adják azt vissza.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!