Ismeretlen okból tört ki tűz a nagy-britanniai, Nissan GT-R-ekre specializálódott RB Motorsport műhelyében még pénteken. Nyolc tűzoltóautó, összesen 60 tűzoltó oltotta a lángokat, azonban nem tudták megakadályozni, hogy teljesen kiégjen a csarnok. Nehezítette az oltást, hogy messziről kellett a vizet szivattyúzni, több tűzoltóautó csak ezzel volt elfoglalva. Végül habot is bevetettek az olaj és a benzin miatt.

Még tart a károk felmérése, de egyelőre biztosnak látszik, hogy 7 autó teljesen elpusztult a lángokban, egy Ford Escort Cosworth és hat darab GT-R – köztük Skyline-ok is. Ezek mind ügyfélautók voltak, ahogy azok a járművek is, amelyek a csarnok előtt parkoltak és szintén károsodtak.

Az RB Motorsport azt ígéri, amint lehet, újra működni fognak, de megértést kér azért, hogy várhatóan erre csak hosszú idő múlva kerül majd sor. Senki nem sérült meg a tűzben, csak anyagi kár keletkezett. A tűzoltóság megkezdte a vizsgálatot a tűz okának kiderítésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!