Számdékosan mondtak le a kupésan ívelt tetőről a Bertone tervezői. Így sokkal szebb a forma. Igazuk van Számdékosan mondtak le a kupésan ívelt tetőről a Bertone tervezői. Így sokkal szebb a forma. Igazuk van

Megint nagyot alkotott az olasz Bertone stúdió, akarom mondani kicsit. Az előzetes értesülések szerint a Genfi Autószalonon kiállításra kerülő tanulmányautó a brit márka soron következő belépőmodelljét, vagy legalábbis annak egy lehetséges változatát mintázza.

A formát leginkább az XJC kupéhoz lehet hasonlítani, igaz, nem feledkeztek meg a modern részletekről. Utóbbiak azért olyan fontosak, mert a Tata a Jaguar márkánál visszahozta annak újító szellemét, ami egyben azt is jelenti, hogy nem fognak retró autót készíteni. A Bertone-Jaguar azonban nem mondható egyszerűen a múlt felidézésnek, hiszen utasterében egymással szembe nyíló, összesen négy darab ajtón át lehet bejutni, és természetesen B oszlop se akadályozza meg ezt.

Bent is nagyon elegáns, kecses a forma Bent is nagyon elegáns, kecses a forma

De az is nagyon is lehetséges, hogy mindebből semmi nem lesz, hiszen ahogy azt az autó neve is mutatja, a B99 a Bertone cég fennállásának 99 éves évfordulóját hivatott megünnepelni. Az, hogy mindehhez még egy olyan ügyfelet is találtak, aki hajlandó volt pénzt is adni az autóért, kész haszon.

Kicsit amerikás a hátsó lámpa, de ennek ellenére gyönyörű lett a forma Kicsit amerikás a hátsó lámpa, de ennek ellenére gyönyörű lett a forma