Már csak pár hét van hátra a Škoda Octavia legújabb generációjának hivatalos leleplezéséig (december első felében lesz a nagy esemény), de már készítik a sajtófotókat/videókat az újdonságról. Jó messzire mentek a csehek, de nem eléggé: Chile fővárosában, Santiagóban készültek az itt látható felvételek.

Ezeken mindenféle álca nélkül láthatjuk az új, immár középkategóriás méretű autót, amelyről legutóbb még csak annyit tudtunk mondani, hogy megtartották már az alig álcázott prototípusok tesztvezetését, és akkor végre sikerült egy normális fényképet is lőni a műszerfalról. Most pedig itt van a végleges autó.

Kétszer kell odanézni, hogy a szintén új Škoda Rapidtól meg tudjuk különböztetni az Octaviát – legalábbis az ötajtós karosszériát, a kombi már könnyebben felismerhető lesz.

Az MQB építőkészletből válogatják össze az új modellt is, a motorkínálat várhatóan 105 lóerőnél indul, és kezdetben 160 lóerőnél végződik, a nagy teljesítményű RS modellekre még várnunk kell egy keveset. A nagyközönség a Genfi Autószalonon találkozhat majd az új Škoda Octaviával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!