Hétfőn az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan, a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások most már nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök tizennégy esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt, ebből tízet külföldi járművezetőkkel szemben. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

A keddi akció célja a többi közlekedőt veszélyeztetők kiszűrése volt. Többek között gyorshajtás miatt 55 autóst kapcsoltak le a somogyi zsaruk. Tilos jelzésen áthaladás, záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt is kellett intézkedniük a rendőröknek. A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy mindig tartsák be a közlekedési szabályokat. Az év hátralevő részében megyeszerte további hasonló ellenőrzések várhatók.

Nyitókép: H. Szabó Sándor, illusztráció