Korábban már kiszivárgott a japán belpiacos autót ábrázoló prospektus, így már korábban tudtuk, mire számíthatunk a Toyota Auris új generációja kapcsán, de azt is tudtuk, hogy az európai modell ettől eltérő lesz. Azonban nem kell megvárni a Párizsi Autószalont, hiszen itt vannak az autót a maga természetes valójában mutató fotók.

Hollandiában végzik most az autó sajtófotóinak felvételét, itt sikerült lefényképezni az új Toyota Auris ötajtós változatát, a kémfotókon már látott kombi egyelőre tovább bujkál – pedig az is rögtön elérhető lesz a piaci bevezetéskor. Akio Toyodának egy nagy kérése volt az új autóval kapcsolatban a mérnökök felé, mégpedig legyen karakteresebb az autó. Az előd hozta ugyan az elvárt darabszámokat, de még toyotás mércével is unalmasra sikeredett. Márpedig a Corollával célozzák az idősebb vásárlókat, az Aurisnak kifejezetten a fiatalok között kell hódítania.

Ennek megfelelőn rajzolták meg az újdonságot, tele van élekkel a karosszéria, távolról hasonlít a Lexus CT200h-ra, de nem fenyeget az a veszély, hogy összekeverik majd a két autót. Elölről egyelőre a hibrid változatot ismerjük, ennek első lökhárítója a Yaris HSD-hez idomul. Nem fog változni a hibrid rendszer a mostanihoz képest, ahogy az 1,3 és 1,6 literes benzinesek is tovább folytatják. Dízel fronton már nem ilyen egyértelmű a helyzet, a BMW-től vásárolt 1,6 és 2,0 literes négyhengeresek csak 2014 végétől lesznek bevethetőek, úgyhogy elképzelhető, hogy az első 1-1,5 évben még a Toyota saját, 1,4 és 2,0 literes dízelével kínálják majd az Aurist. Legkésőbb Párizsban minden kiderül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!