Radikálisan átalakítja legnépszerűbb modelljének, a Tucson kompakt szabadidő-autónak a megjelenését a Hyundai, a jövőre esedékes generációváltás előtt a Los Angelesi Autószalonon bemutatott Vision T tanulmánnyal igyekeznek felkészíteni a vásárlókat a változásra. Nem csak a hűtőrácsba olvadnak be a fényszórók, de annak egyes szegmensei külön-külön nyílnak meg, ahogy a bemelegedés során egyre több hűtőlevegőre van szüksége a motornak.

A tanulmány karosszériájának hossza 461 cm, szélessége 201 cm, magassága 170 cm, a tengelytávolság pedig 280,4 cm. Úgy tűnik tehát, hogy egy kicsit feljebb pozicionálják a modellt, mert kell a hely az érkező kisebb szabadidő-autónak a palettán; a szélességnél némi fogyásra a szériaváltozatnál. Ha már nem malomkerék-méretű felnik vannak a kerékjáratokba, azokat karcsúbbra lehet venni.

A hajtásról nem sokat árultak el azon kívül, hogy hálózatról tölthető hibrid hajtásról van szó, és hogy az elektromos töltőcsatlakozó az utasoldali hátsó sárvédőn található, és a körülötte lévő LED-gyűrű teljessé válása mutatja a töltöttségi szintet. Részleteket majd minden bizonnyal az új Hyundai Tucson bemutatásakor kapunk majd az új hajtásról, amely a benzin- és dízel változatok mellé érkezik majd a kínálatba.