Április elsején az orvosához hajtott egy Škoda Rapid tulajdonos, épp csak beszaladt a rendelőbe két percre, amikor kijött, már lángokban állt az autója. Az 1.6 TDI motorral szerelt autó kigyulladása azért kapott nagy visszhangot, mert január 30-án történt egy másik tűzeset.

Akkor egy Volkswagen Polo Sedan (ami a megjelenésétől eltekintve megegyezik a Škoda Rapid-dal) menet közben gyulladt ki, a tűz pedig olyan gyorsan terjedt, hogy mire a sofőr megállt egy parkoló autónak ütközve, a lángok már elérték a testét. Noha az út túloldalán lévő étterem vendégei kimentették, és ezt követően még felállt és menni is tudott, a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Mindkét esetben a motortérben keletkezett a tűz és az nagyon gyorsan elharapózott, azonban van egy fontos különbség: a VW Polo Sedan benzinmotoros volt. A Volkswagen többek között Németországból berepített mérnökök segítségével megkezdte a tűzeset kivizsgálását, de még nem közölték az eredményt. Valószínűleg ugyanazok a szakértők most a Škoda Rapid roncsát is átnézik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!