Múlt pénteken öt különböző városban, öt különböző Lamborghini tört össze Kínában. Sokan úgy vannak vele, hogy ez a korábban példa nélküli balesetsorozat égi jel, és ideje lenne, hogy a központi kormányzat megtegye a szükséges lépéseket a szuperautók szabályokat nem tisztelő pilótái ellen. Abban az időrendben közöljük a baleseteket, ahogy azok a közösségi média oldalakra felkerültek.

Shenzen városában egy fehér színű, Murcielago SV LP670-4-es bontott le forgalmi sávokat elválasztó korlátot. A jobbkormányos autóval a zsúfolt Hong Kongból hajtott át tulajdonosa egy kis száguldozás erejéig a közeli kínai városba, ahonnan már nem tért vissza. A sofőr nedves úton veszítette el uralmát autója fölött, és nagy sebességgel csapódott be; őt és utasát is kórházba szállították.

Yantai városában egy oszlopot talált meg egy narancs színű Gallardo LP560-as pilótája. Ebben az esetben alaposan összetört a kocsi orra és a bal hátsó kerék is kitört a helyéről, de nagyjából egyben maradt az autó, ez minden bizonnyal kap még egy második esélyt – még látványosabb ütközésben ér majd véget a földi pályafutása.

Harmadik esetben egy enyhén ízlésficamos, eredetileg almazöld, jelen állapotában fényes lila fóliával és piros csíkokkal díszített Gallardo LP570-4 tulajdonosa talált meg egy taxit hátulról, majd még mindig nagy tempóval egy betonoszlopnak csapódott. Furán kicsinek tűnik a hátsó kerék, és az ülések közötti konzol se tűnik gyári állapotúnak. Az összetört taxiban a második sorban utazó ügyfeleket kórházba kellett szállítani, arról nem szólnak a híradások, hogy mi lett a sorsa a szuperautó utasainak.

Kunming városában történt az egyedüli, nem saját hibás baleset, itt egy Škoda Octavia sofőrje nem tudott időben megállni a fekete Aventador mögött. Az anyagi kár a Škoda esetén jelentős, a Lamborghininél minimális, mégis utóbbi vezetőjének kell majd jelentős büntetést fizetnie – rendszámtábla nélkül közlekedett.

Végül egy fehér Aventador sofőrje nézett be csúnyán egy féktávot, és egy, a piros lámpánál megálló Mercedes GLK alá csúszott be. A szabadidő-autó kis sérüléssel, sofőrje karcolás nélkül megúszta az esetet, a Lamborghini sofőrjét és utasát is kórházba szállították. Meglepő módon amikor a Mercedest leszedték az szuperautóról, kiderült, hogy utóbbinak még a szélvédője se tört be.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!