A hírek szerint nagy bejelentésre készül Carlos Ghosn a Moszkvai Autószalonon, a jól értesült források szerint bejelentik és rögtön be is mutatják az újjászülető Datsun olcsóautó-márka első autóját, amely egy enyhén módosított Lada Granta lesz.

A prototípusnak a vázlatai már fel is kerültek az internetre, ezek szerint épp csak egy kicsit módosítják az autó elejének-farának megjelenését, lecserélik a márkajelzést, és ennyi. Nagyon olcsón akarják adni a kocsit, és a Lada Granta alap azt garantálja, hogy még a helyi gyártású Dacia Logan (Lada Largus) alá tudnak majd menni árban.

Túlságosan komoly műszaki tartalomra nem számíthatnak a vásárlók, de a Renault mérnökei már készítik az ESP-t az autóhoz, amely extraként elérhető lesz majd a Datsunhoz is, egyébként a klasszikus két légzsák-blokkolásgátlóra korlátozódik a biztonsági felszerelés. A Lada 1,6 literes motorja szolgál majd a Datsunban, de elképzelhető, hogy az 1.5 dCi is belekerül majd a motortérbe előbb-utóbb. Az biztos, hogy nem adják lejjebb 17 centinél a hasmagasságot, hiszen Oroszország vidéki útjaira készítik fel az autót (nem, fedélzeti kamera nincs a szériafelszerelések között). Ez a Datsun csak az egykori Szovjetunió területén lesz megvásárolható, India és Indonézia egy másik, szintén a helyi piacra szabott és helyben gyártott Datsunt kap majd. Egyelőre azonban mindez csak spekuláció, augusztus 29-én tudunk majd meg többet a Renault-Nissan újjászülető Datsun márkájáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!