Tavaly Goodwoodban egy, a már évek óta nem gyártott Toyota MR2 alapjára épített hibrid sportkocsival lépett az autószerető közönség elé a Gazoo versenycsapat, amely az idén már egy teljesen egyedi megjelenésű hibrid roadstert prezentál.

A GRMN Sports Hybrid Concept II karosszériája kicsit hektikusra sikeredett, de a tanulmányok már csak ilyenek. Sokkal fontosabb a műszaki tartalom, amely nem csak a papíron létezik, de teljesen működőképes is. Az ülések mögé egy 3,5 literes, 249 lóerő teljesítményű V6-os benzinmotort szereltek, amely a hátsó kerekeket hajtja. Az első kerekek hajtását egy száz lóerős elektromotor végzi, a rendszerteljesítmény 299 lóerő lehet. A jármű tömege 1500 kg.

Szokni kell az autó formáját, de itt amúgy is a technika és a roadsterség a fontos Szokni kell az autó formáját, de itt amúgy is a technika és a roadsterség a fontos

Arról nincs szó, hogy a Toyota kínálatába újra bekerülne egy kétajtós, középmotoros roadster, de elképzelhető, hogy ha a Gazoo Racing tovább folytatja a fejlesztést, előbb-utóbb mégis megvalósulhat a jármű. Az új Celica (Toyobaru) mellett elférne a kínálatban.