Fotók: Csapó Balázs

– Néhány éve Győrben rendeztük meg az első eseményt, de kinőttük az ETO Park parkolóját, korábban már Véneken is megrendeztük a találkozót, idén pedig egy helybeli tagtársunk közvetítésével Abdára érkeztünk – mondta Csicso Róbert, az esemény szervezője és az Alfa Mánia Klub elnöke. – Alig egy óra alatt hetvenöt autós érkezett a találkozóra, de a visszajelzések alapján százhúsz olasz autós résztvevőt várunk a találkozóra. Az Alfa Romeo márkát tekintve úgy látom, hogy egy nagyon összetartó közösség alakult ki, akik még az úton is intenek egymásnak.

Az eseményre a környező országokból, például Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeztek autósok. Voltak, akik új, a hazai utakon ritkán látott járművekkel érkeztek, de a régi idők nagy kedvenceit is meg lehetett találni a kiállított autók hosszú sorában. Aki pedig többet szeretet volna tudni egy-egy járműről, az bátran szóba elegyedhetett annak tulajdonosával.

– A falunak az évek során kialakult egy kedvelt visszatérő programkínálata, de úgy gondoltuk, jót tenne egy kis újdonság – mondta Szabó Zsolt polgármester. – Mikor láttam, hogy az egyik helyi lakos tagja az Alfa Mánia Klubnak, megkerestem és ő kötött össze a szervezőkkel. Igyekeztünk, hogy az ideérkezőknek és a falu lakóinak is egy kellemes programot nyújtsunk: van étel és ital fogyasztási lehetőség, az autók megáldása után pedig autóhúzó és felnikitartási verseny lesz férfi és női kategóriával. A hangulatról pedig egy helyi együttes, az Alakulat Rock Band gondoskodik.

Az eseményre a Tekerj a Zöldben kerékpáros túra résztvevői is kilátogattak, akik Győrből indulva, Dunaszeg-Kunsziget-Öttevény útvonalon érkeztek, hogy a helyszínen megcsodálják az autókat, valamint megtekintsék a település templomát.