Az Opel márkánál mintegy 8000, a Vauxhallnál mintegy 3000 problémás autó van, amelyeknél nem megfelelő kormányoszlopot építettek be. A problémát belső ellenőrzés során fedezték fel, és a helyzet súlyosságára való tekintettel arra kérik az érintett ügyfeleket, hogy egyáltalán ne használják autóikat.

Az Opel weboldalán megtalálhatóak az érintett autók alvázszámai, ha esetleg olyan autója van a kedves tulajdonosnak, amelyek a kérdéses tartományba esnek, akkor egy újabb ellenőrzést kell elvégeznie. A pedálok fölött, a kormánytengelyen található gyártási kódot kell megtalálni (itt egy videó arról, hogy hogyan és mit kell keresni – persze a valóságban nincs ilyen jól megvilágítva a hely, és a lábtérbe feküdve felfelé tekintve lehet észrevenni a kérdéses négyjegyű kódot, ami egyébként fejjel lefelé található). Aki a 20E4 vagy 20K3 kódot olvassa le, az azonnal lépjen kapcsolatba Opel márkakereskedőjével, és egyáltalán nem használja autóját. Az Opel arra kéri az Adam és Corsa tulajokat, akik autója a visszahívásban érintett, és netán nem találja a kérdéses kódot, lépjen kapcsolatba Opel márkakereskedőjével, de ne autójával hajtson oda. A gyár szerint eddig nem történt baleset a probléma miatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!