Olcsósága, tágas utastere miatt kedvelt autó a Dacia Duster, amelyet nem igazán szoktak átalakítani a tulajdonosaik. A német Elia tuningcég szerint azonban kevés munkával is jelentős változást lehet elérni az autónál, amihez rögtön két példát is prezentáltak.

A matt-narancssárga autó a Color-Concept névre hallgat, a másik mattfekete fóliaborítást és Darkster nevet kapott. Ezen kívül lecserélték a kerekeket is, az új 20 colos felnikre kevésbé padka- és úthiba-barát 245/35 R20-as abroncsokat szereltek. Ezek miatt rögtön kiszélesítették a kerékjáratokat is, nehogy a futófelület túllógjon a karosszérián. Különféle egyéb kiegészítők mellett teljesen bőrrel borított utasteret is kínálnak a németek.

Új tetősíneket is készítettek a Dusterhez, a kedves ügyfél kérhet új hűtőrácsot, a ködlámpák helyett LED-es nappali menetfényt építettek be az Elia szakemberei az első lökhárítóba. Hátul LED-es lámpákat használ mindkét Dacia Duster, új, dupla kipufogót készítettek az 1,5 literes dízelmotorhoz. Utóbbinak a teljesítményét a motorvezérlő elektronika átprogramozásával 16 lóerővel/28 Nm-rel megnövelik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!