Úgy tűnik, még ragaszkodik egy keveset a jelenleg futó Fabia generációhoz a Škoda, de azért az új Rapid kisautóját se akarja elsorvasztani. Hamarosan – talán már Sanghajban, már ha egyáltalán megtartják a kiállítást – bemutatkozik a Rapid harmadik karosszériaváltozata, amely az elsőhöz hasonlóan ötajtós. Csak egy kicsit másként.

Európában ötajtós, ferde hátú karosszériával nyitott a típus, Kínában négyajtós, lépcsős hátú karosszériát kapott a Rapid, hamarosan pedig itt a világszerte kínált Spaceback nevű felépítmény, amely egy kicsit hosszabb a normál ötajtósnál (Fabia), és rövidebb a kombinál (szintén Fabia). Valami olyasmiről van szó, mint az A3 Sportback esetén, csak itt mindezt egy kategóriával lejjebb és sokkal egyszerűbb műszaki tartalommal adják elő. Azt egyelőre nem tudjuk, a kínálaton belül hogy pozicionálják az új karosszériát, talán a ferde hátú Rapid alá mennek egy kicsit, de ez egyelőre nem egyáltalán nem biztos.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!