Az orosz Cardi nevű műhely 25 évvel ezelőtt jött létre, aztán a Volga-karosszériával megbolondított BMW 850-es kapcsán lettek híresek az autós berkekben. Az évek során mindenfélével foglalkoztak, az autótuning mellett Kamov-helikopter számára is készítettek luxusbelsőt, de most újra a karosszériaépítésre koncentrálnak. Egyfelől a Bilenkin Classic Cars megrendelésére készítik a BMW-átépítéseket, másfelől itt van egy radikális Aston Martin átépítés.

A Concept 442 névre keresztelt kupé megépítésekor nem csak a karosszéria külső borítását cserélik le, de az egész szerkezetet átalakítják, megszabadulnak a B oszlopoktól. A megerősített karosszériavázat aztán arra használják, hogy üvegtetőt is alkalmaznak, az első szélvédő peremétől a kocsi hátuljáig tart a hatalmas üvegfelület. A külalak egyszerű, látványosan megformált lemezek helyett hatalmas ívekkel és nagy felületekkel dolgoznak, és ez nem idegen a brit márkától, hiszen a Lagonda Taraf nevű limuzin is hasonló stílusú.

Az orosz Cardi műhely egyébként nem csak a karosszériát építi át, a belső teret is teljesen kicseréli, a műszerfal egy hatalmas deszka, a kormány mögött egy apró monitor jelenti a műszeregységet, az elengedhetetlen központi kijelző pedig a kardánalagútra költözik.

A moszkvai műhelyben egyébként nem sietik el a dolgot, már két éve dolgoznak a 2013-as modellévű Aston Martin DB9-es átépítésen, és ígérik, hamarosan bemutatják a kész autót is. A Cardi Concept 442-esnél nem nyúlnak a technikához, azaz továbbra is 450 lóerős a 6,0 literes V12-es szívómotor, ami egy robotizált váltó közbeiktatásával hajtja a hátsó kerekeket.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!