Úgy kerülgeti a Škoda márka a kompakt kategóriát, ahogy a közmondásos macska a forró kását. Először ugye nem akarták bántani a Golfot, és egy kicsit túlméretezték a vele azonos technikára épülő Octaviát, most pedig a kisautók irányából közelítenek a Rapid Spaceback típussal.

Ez ugyanúgy ötajtós karosszériát kap, mint a nálunk elsőként megismert ferdehátú Rapid, de annál 18 centiméterrel rövidebb a hossza. Az utastér változatlanul tágas, hiszen nem nyúltak a 2602 mm-es tengelytávolsághoz, lemondani csak a csomagtér egy részéről kell – 550 helyett csak 415 literes a raktér alaphelyzetben, bővítés után 1380 literes a tér. Extraként érhető majd el az állítható magasságú raktérpadló.

A karosszéria másik újdonsága a feláras panoráma üvegtető, illetve a kétféle hátsó kialakítás: a normál hátsó szélvédő mellett olyan is kérhető felár ellenében, amely 10 centivel lejjebb nyúlik. Ugyanazokkal a motorokkal érhető el a Škoda Rapid Spaceback, mint a limuzin, amibe az új modellévtől már a 90 lóerős 1.6 TDI is beletartozik, és már itt is rendelhető felár ellenében a xenon fényszóró.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!