Elsősorban a hátsó ülések könnyű megközelíthetősége volt a fő szempont az Audi A1 Sportback karosszéria esetén, ennek megfelelően nem is lett nagyobb az autó érdemben: a hossz maradt 3,95 méter, a tengelytávolság továbbra is 2,47 méter. A magasság és a szélesség 6 mm-rel gyarapodott, ami állítólag egy centivel nagyobb fej- és lábteret eredményez a második sorban. Ember legyen a talpán, aki ezeket az eltéréseket lecentizi.

Alaphelyzetben továbbra is csak két ülőhely van a második sorban de akiknek tényleg számít, azok – a kis méretek miatt nem feltétlenül kihasználható – háromszemélyes üléspadot is kérhetnek, felár nélküli extraként. Csak a sportback-hez lesz rendelhető a szamoa-narancs fényezés, amihez fekete tető jár.

A motorok ugyanazok és változatlanok az ötajtós esetében is, új elemként a 125 és 184 lóerős 1.4 TFSI között megjelenő 140 lóerős TFSI jelenti. Érdemi különbség a 25 kg-mal nagyobb saját tömeg, de a turbómotorok miatt ebből nem sokat érez a vezető. A Tokiói Autószalonon bemutatkozó új modell forgalmazása 2012 tavaszán indul, a felár nagyjából 850 euró lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!