Az ötlet dicséretes, és a költségvetési megszorítások idején nincs is nagyon alternatívája. A cseh rendőrség azzal akarta növelni a rendőrség jelenlétét a veszélyes kereszteződésekben, hogy kartonból készített rendőr-képeket helyezett ki. Azonban egy miniszoknyás, attraktív megjelenésű hölgyet választottak modellnek, így az érintett helyeken nőtt a karambolok száma.

Miniszoknyás rendőrnő a hóesésben - baleseteket okoz, és a cseh rendőrség szerint ez így van jól Miniszoknyás rendőrnő a hóesésben – baleseteket okoz, és a cseh rendőrség szerint ez így van jól

A rendőrség azonban továbbra is kitart a gyakorlata mellett, mondván lehet, hogy az ütközések száma nőtt, de azok már nem olyan súlyosak, mint korábban, csak koccanások. Szerintük tehát azzal, hogy a térdig érő hóban is miniszoknyában pózoló rendőrnő elvonja az autóvezetők figyelmét az útról, javítják a közlekedésbiztonságot. A cseh rendőrség egyébként egészen addig megtartja a karton-figurákat, amíg nem lesz pénz az érintett kereszteződések átépítésére/jelzőlámpával való ellátására.