Elindult a Hongqi H7-es limuzin forgalmazása Kínában, az autó félig-meddig saját fejlesztés. A First Automobil Works konszern luxusmárkája a FAW-Toyota közös vállalkozástól vette át a Crown konstrukcióját, amelynek aztán egy kicsit átrajzolták a megjelenését, és alapmotornak a kínaiak saját fejlesztésű, 2,0 literes 201 lóerős turbómotorját rakják bele.

Extraként a Toyota 3,0 literes, 228 lóerős V6-os motorját lehet kérni, illetve van még egy 2,5 literes V6-os is. Utóbbit azonban nem választhatják a magánvásárlók, a leggyengébb erőforrás az állami megrendelőknek van fenntartva, akiknek a beszerzéskor gondolniuk kell a költségekre is.

Az 5095 mm hosszú, 1970 mm tengelytávolságú luxusautó indulóára 299 800 jüan, azaz 11,2 millió forint – 2,0 literes turbómotorral. Arról nincs publikus információ, hogy a 2,5 literes V6-os motorral mennyibe kerül az Hongqi H7, amely azonban egészen biztosan hatalmas siker lesz majd. Kínában ugyanis nemrég olyan utasítást adott ki a pártvezetés, hogy a beszerzésekkor legyenek szívesek a hazai termékeket előnyben részesíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!