Oroszországban és néhány kelet-európai országban kínálja a Toyota a Camry nevű nagyautóját Európában, de egészen mostanáig csak a világszerte is elérhető motorokkal 2,5 literes négyhengeres és 3,5 literes V6-os – kínálták az autót, nehogy veszélyeztessék az Avensis-eladásokat.

Most mégis úgy döntöttek a japánok, hogy egy 2,0 literes, négyhengeres alapmotort kínálnak az autóhoz az európai piacokon. A 148 lóerő teljesítményű négyhengeres maximális nyomatéka 190 Nm, 190 km/óra a végsebessége, 12,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 8,3 l/110 km a szabványos átlaga. Az alapmotorhoz négyfokozatú, a másik kettőhöz hatfokozatú automatikus váltót párosítanak.

Az új erőforrással Oroszországban a lélektani egymillió rubel (~ 7,1 millió Ft) alá ment a Toyota Camry vételára, amitől az eladások jelentős emelkedését reméli a japán gyártó. A Moszkvai Autószalonon mutatkozik be az új alap-Camry, és ekkor indul a forgalmazása is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!