Brazíliában nem a mifelénk is népszerű, 5 méter körüli alvázas pickupok a nyerők, hanem a sokkal kisebb, jellemzően kisautóból kialakított példányok. A szegmens két legújabb szereplője a dupla fülkés Duster pickup és a szintén önhordó karosszériás Fiat Toro, és úgy tűnik, a Hyundai is szeretne belépni erre a piacra.
creta2
A Sao Paoloi Autószalonon leplezték le a Creta STC (Sport Truck Concept) nevű tanulmányt, amely a most bemutatkozott felfrissített Creta szabadidő-autó rokona mind műszakilag, mind megjelenésében. Persze utóbbi csak fenntartásokkal igaz, hiszen figyelemfelkeltő részletekkel dobták fel az egyébként almazöldre fényezett karosszériát. A tengelytávolságot 2,59-ről 2,8 méterre növelték, a teljes hossz pedig 4,65 méterre növekedett. Annak ellenére, hogy szembenyíló ajtókat kapott a tanulmány, a sorozatgyártású változat várhatóan kétajtós-kétszemélyes lesz majd, és a Hyundai Creta 1,6 és 2,0 literes benzinmotorjával készül majd.

creta1

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!