A Bentley Continetal V8 értelme, hogy alacsony a fogyasztása. Ez az autó potenciális vevőinek azt jelenti, hogy egy tankolással már akár 800 km-t is meg tudnak tenni – hivatalosan egyébként annyit mondanak, a 2003 óta egyedüliként választható W12-es erőforrásnál 40 százalékkal fogyaszt kevesebbet az új V8-as.

A győri összeszerelésű 4,0 literes V8-as biturbó motor teljesítménye pontosan 500 lóerő, ennél azonban sokkal inkább mellbevágó a 660 Nm-es nyomaték, ami az 1700-4000 közötti fordulatszám-tartományban mérhető. Az erőátvitel itt is állandó összkerékhajtás (40/60 százalékos nyomatékelosztással), az automatikus váltó nyolcfokozatú.

A Bentley Continental V8 kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebessége meghaladja a 290 km/órát, azaz e tekintetben se kell nagyon kompromisszumokat kötnie a sofőrnek. Az alapmotort kívülről a nyolcas alakú kipufogó-végződésről lehet felismerni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!