Elkészült az első, 3D nyomtatással készült autó, de ennek ellenére még legalább bő egy évet kell várnunk rá. A Local Motors nevű cég által bemutatott LM3D Swim nevű gépjármű 2016 tavaszától rendelhető, de leghamarabb 2017 elején kezdik majd meg a leszállításokat. Aztán még az is kérdéses, hogy ki fog 53 000 dollárt, azaz 15,5 millió Ft-ot fizetni egy ilyen autóért…

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Swim csak az első karosszériaváltozat, amelyet 2016 során még több fog követni, hiszen csak a külső héjat készítik 3D nyomtatással, az acél térvázra olyan ruhát húznak rá, amit csak akarnak, és a kedves ügyfél használat közben is lecserélheti majd autójának megjelenését. Egy-egy digitális formaterv megvalósítása több hónapos fejlesztőmunkát igényel, mert balesetvédelmi szempontokat is figyelembe kell venni azok gyakorlatban történő megvalósításakor.

Ráadásul a kedves ügyfél jelenleg még azt se tudja, milyen erőforrása lesz autójának, hiszen a Local Motors mindössze annyit mond, hogy az „biztonságos, okos és fenntartható” lesz, jelentsen ez bármit is. A tervek szerint 2015 végén adják át a Tennesse államban található Knoxville városában azt az üzemet, ahol majd az autókat gyártják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!