Kínában a Chang’an gyárral közösen van jelen a Suzuki, így nem szabad azon csodálkozni, hogy az új fejlesztésű Ouliwei névre hallgató kisautó-egyterű is a japánok technikáját használja – és még azt is pedzegetik, hogy akár Európában is piacra fogják majd dobni a Dacia hasonló típusai ellen.

Ez utóbbi egyelőre csak spekuláció, azonban az autó nagyon is valóságos, hiszen sikerült lefényképezni a végleges változatot mindenféle álcázás nélkül. Meglehetősen doboz forma a karosszéria, de egyterűnél ez csak előny, az orr kialakítása a Honda luxusmárkáját, az Acurát idézi. A méretek azonban nagyon is hétköznapiak, a hossz 3,7 méter, a szélesség 1,68 méter, a magasság 1,55 méter, a tengelytávolság 2,45 méter.

Egyelőre egy motort mondanak biztosra, az 1,3 literes (egészen pontosan 1242 köbcentis, mint a Swift aktuális motorja) négyhengeres teljesítménye 94 lóerő, ötfokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik hozzá, és a kínai ciklus szerinti szabványos fogyasztása 6,0 l/100 km. Kínában jövőre indul a Chang’an Ouliwei forgalmazása, a hírek szerint az 50-70 ezer jüanos (1,8-2,5 millió forint) sávban mozognak az árak felszereltségtől függően.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!