Mifelénk közeleg a harmadik generációs Škoda Octavia félidei modellfrissítése, amelynél a megjelenés alapos átalakítása mellett a legnagyobb változást az 1,0 literes, háromhengeres turbómotor megjelenése jeleni majd, ami 90-125 lóerő teljesítménnyel lesz majd választható.

Kínában még nem tartanak itt, arrafelé nem elérhető az RS változat, és ez a jövőben se változik, helyette viszont hamarosan egy Sport nevű felszereltséget választhatnak majd az ügyfelek. Ennél az RS-re hasonlító megjelenésű, de attól kicsit eltérő első lökhárítót alkalmaznak, a légbeömlők alján extra krómmal, ami díszcsíkként az ajtók alján is folytatódik. Új megjelenésűek a 16 colos átmérőjű felnik. A csomagtéren olvasható TSI 280 felirattól nem kell megijedni, az nem a lóerőre, hanem a nyomaték(osztályra) utal, tehát az 1,4 literes TSI motort jelenti 150 lóerővel, amelyet a Škoda Octavia Sport esetén 7 fokozatú DSG váltóval adnak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!