A Toyotának hatalmas imázsveszteséget és kiadást jelentett a padlószőnyeg miatti visszahívás, ezért úgy gondolhatná az ember, hogy mindenki tanult az esetből. Nos, ez a mindenki nem terjed ki a Mercedesre, amely most az új ML-osztályt hívja vissza a gázpedálba akadó padlószőnyeg miatt.

A 2011 júliusa és 2012 júliusa között legyártott autóknál az opcionális padlószőnyeg az, ami a hivatalos megfogalmazás szerint nem idomul tökéletesen a jármű padlójához, és előfordulhat, hogy beleakad a gázpedálba. Ilyen esetre azt tanácsolja a Mercedes, hogy tessék erősen nyomni a féket, és akkor meg fog állni az autó, majd tessék kézzel kiszabadítani a gázpedált. Még jó, hogy olyan típusról van szó, amelyért alaphangon 15,7 millió forintot kérnek. Az Egyesült Államokban 8675, Németországban 2800 autó érintett, nem tudjuk, világszerte hány ML padlószőnyeggel van gond. A márkaszervizekben ingyen cserélik a problémás darabokat, addig mg arra kérik a kedves ügyfelet, vegyék ki a vezető oldali padlószőnyeget a Mercedes ML-ből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!