A Corsához hasonló, alapos külső-belső megújulással tudja le az Astra modellváltását az Opel hamarosan, de ha képet akarunk alkotni arról, milyen lesz a formai megújulás, a GM kínai részlege siet a segítségünkre. Sikerült álcázás nélkül lefényképezni a Buick Excelle nevű lépcsős hátú autót, amely az Astra Sedan közeli rokona.

Egyedül az orr- és a far kialakítása tért el az európai modelltől, most pedig sokkal sportosabbra vették az arányokat a szélesebb lámpákkal és az erőteljesebb, vízszintes tagolással. Várhatóan az ötajtós Buick Excelle GT – amely a hűtőrács betéttől eltekintve az ötajtós Astra pontos mása – is ezt az orrot kapja majd meg.

Teljesen új a műszerfal, amelynél a váltókar mellett lendületesen ívelt betéttel teszik vezetőközpontúvá a megjelenést. Kínában teljesen új motorokat kap a Buick Excelle, az 1,5 literes szívómotor teljesítménye 114 lóerő, ez 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy 6 fokozatú automata váltóval kérhető, az 1,5 literes turbómotor 144 lóerős, ehhez szériában 6 fokozatú dupla kuplungos váltót párosítanak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!