Az 1922-ben alapított Swallow Sidecar Company remek autókat készített, de a cég neve, mármint az autókon szereplő SS jelölés a második világháborút megelőző években érthető okokból szalonképtelen lett, ezért 1935-ben a Jaguar márkanévre váltottak. Erre az alkalomra az idei év során számos rendezvényen való megjelenéssel emlékezik a Jaguar, első a sorban a Mille Miglia veteránautós túrán indulás lesz.

A gyári csapat 9 darab autóból áll majd: három C-Type, három D-Type, egy-egy XK120, XK140 és Mk VII-es. Autóversenyzők, hírességek és gyári emberek ülnek majd a veteránokban a május 14-17 között, a Brescia-Róma-Brescia útvonalon megrendezett több mint 1600 kilométeres túrán. A Jaguar főmérnöke, Mike Cross, vezető formatervezője, Ian Callum is pilóta lesz Derek Bell-hez, Charley Boorman-hez és Jodie Kidd-hez hasonlóan. A veterán versenyautókat követő kisegítő járművek (tévéstábok, VIP vendégek) új XE limuzinok lesznek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!