A Place Vendom alatt található mélygarázst használja a közeli Ritz Hotel is, nem csoda tehát, hogy előszeretettel parkolnak gazdagok itt a csoda autóikkal. A mostani tüzet meg nem erősített hírek szerint egy Ferrari okozta, amelyből kifolyt az üzemanyag is.

A sűrű fekete füst miatt, amelyet a szellőzőberendezés a felszínre nyomott a teret és a környező épületeket is evakuálták, csodával határos módon a mélygarázsból mindenki időben távozni tudott, csak egy könnyű sérült van. A tűz csütörtök délután 16:40-kor keletkezett a -2-es szinten, és száz tűzoltó dolgozott az oltáson, a munkát nehezítette a kis látótávolság és a hatalmas hőség.

Este hétkor még javában tartott az oltás, és a tűzoltók még megbecsülni se tudták, mikor sikerül ellenőrzésük alá vonni a tüzet. Minden bizonnyal több tucatnyi autó sérül meg a káresetben, a tűz- mellett vízkárra is számítani lehet. A kár csak az autókban tízmillió eurós nagyságrendű lehet, ezen felül a mélygarázs újjáépítésére is költeni kell majd. Az alábbi videón az látható, hogy egy normál hétköznap milyen az autós felhozatal az érintett mélygarázsban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!