A tavalyi évben eladott Rolls-Royce Wraith kupék 95 százaléka az egyedi igényeket kielégítő Bespoke műhelyben készült, de a gyár úgy érezte, hogy még mindig nem költenek elég pénzt náluk az ügyfelek, úgyhogy gyorsan ihletet mutatnak nekik az Isnpired by Fashion elnevezésű autóval.

A kétszínű fényezés az Andalúz fehér és Sarki fehér színekből áll össze, a hagyományosan kézzel festett díszcsík piros. A belső térben Sarki fehér és fekete a két alapszín, amelyet halvány zöld kiegészítések egészítenek ki az ülések varrásán és díszcsövein.

A divat világát idézi, hogy a megszokott bőrön és fán felül bőven alkalmaztak selymet is az utastérben, ami az egyedi analóg óra hátlapján lévő mintában is visszaköszön. Az ajtózsebeket olyan selyemmel borították, amelyeken a Spirit of Ecstasy szobrocska képe látható – gondosan ügyeltek arra, hogy az ábra 55 fokos szögben dőljön, és így az ajtó vonalaival legyen párhuzamos.

A fabetét lakkozása 9 napig tartott, de mondjuk ilyen finomságok már magától értetődőek egy olyan autónál, amiért 350 ezer fontot, azaz 146 millió Ft-ba kerül. A kész autót még a goodwoodi gyárban fényképezték le, majd rögtön repülőgépre tették a kupét, és végül New Yorkban leplezték azt le a „Women of Influence in the Business of Style” rendezvény keretében. A Rolls-Royce Wraith Inspired by Fashion autóhoz természetesen a megfelelő divatkiegészítőket is elkészítették, ahogy azt egy drága estélyi ruhánál szokás.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!