Nem éppen apró problémák miatt kell visszarendelnie a márkakereskedésekbe a BMW-nek az előző generációs 7-est: leállítás után elgurulhat az autó, illetve menet közben kinyílhat az ajtaja, ha belülről hozzáér az utas.

Az elgurulás hibája a 2004 augusztus 23-2008 július 28 között gyártott Comfort Access opcióval felszerelt példányokat érinti, amelyeknél ha a leállított autónál rövid időn belül 2-szer vagy 3-szor megnyomja az ember a motorindító gombot (például hogy megállás után megnézze a kilométerállást), akkor az automatikus váltó Park állásból üresbe kapcsol, és ha valaki nem aktiválta a rögzítőféket, akkor az autó elgurulhat. A tulajdonosokat novemberben kezdi kiértesíteni a BMW, de azt már beismerték, 2013 márciusa előtt biztosan nem lesz meg a hibát kijavító szoftverfrissítés, ezért addig nem árt, ha használják a rögzítőféket a 7-es sorozat használói, és nem nyomogatják túlzott intenzitással a motorindító gombot.

A második visszahívás 2004 augusztus 23-2007 szeptember 3 között gyártott, Comfort Access és Soft Close Automatic opciókkal felszerelt autókat érinti. Ezeknél egy szoftverhiba miatt akaratlanul kinyílhatnak az ajtók akár menet közben is, egy más kapcsoló működtetése vagy az utas ajtóval való kapcsolatba kerülése miatt. Ezt a hibát már 2007-ben felfedezték Japánban, elkészült a szoftverjavítás is, azonban még mindig vannak olyan autók, amelyekre nem töltötték fel a javítást rutinszerű karbantartás alkalmából – ezeket rendelik most vissza.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!