Nem egyszerűen csak átvette a Mercedestől a kompakt padlólemezt az Infiniti új típusához, de rögtön szabadidő-autós magasságba emelte az arra épülő Q30-ast, a most megismert személyautó változat 7 centivel magasodik az A-osztály fölé, tehát GLA-s szinten van, és készülőben van a QX30-as modell is, ami még magasabbra nyújtózik majd.

Lendületes a vonalvezetés, mivel nem csak a mérettel akarnak kitűnni a prémiumkompaktok közül. Kétféle hangulat kérhető, a Premium az alap sok krómmal, a fényes fekete elemekkel fűszerezett Sport rendelhető – ehhez 15 mm-rel alacsonyabb hasmagasság és feszesebb hangolású felfüggesztés is jár.

Európában, a Nissan sunderlandi üzemében készítik majd az újdonságot, amelyet világszerte forgalmaznak majd. Az erőforrásokat ismerhetjük a Mercedes típusaiból, az 1,6 literes benzines 122 vagy 156 lóerős, a 2,0 literes 211 lóerős, az 1,5 literes dízel 109 lóerős, a 2,2 literes 170 lóerős. Kezdetben a két leggyengébb erőforrás nem lesz elérhető, mert csak 7 fokozatú, dupla kuplungos váltóval szerelt erőforrásokat lehet majd választani, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltó gyártása csak pár hónap késéssel indul. A Nissan saját fejlesztésű elektronikus biztonsági rendszereit is megkapja az Infiniti Q30-as, így van mozgótárgy-felismerés is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!