A Volkswagen konszern új, jelenleg még fejlesztés alatt álló hosszmotoros MLB építőkészletét használja a képeken látható Bentley EXP10 Speed 6 elnevezésű tanulmány, amellyel a brit márka jövőbeli fejlődési irányát jelölik ki. Amikor a Bentayga nevű óriás szabadidő-autóval megkoronázzák a kínálatot, lefelé is bővítenek majd.

Azt, hogyan is néz majd ki az újdonság, rögtön annak legvadabb, kétszemélyes utastérrel és a hátsó ülések helyén egy karbon keresztmerevítővel ellátott kupéval előlegezik meg; a rend kedvéért a hétköznapi autók a megszokott 2+2 személyes utastér-kialakítást kapják majd, már csak azért is, mert sok helyen sokkal magasabb a biztosítási tarifa a csak kétszemélyes autókra.

De nem csak a Continental GT-nek kényelmes előnyt adó méretei miatt lesz a márka alapmodellje az EXP10 Speed 6, a műszaki tartalom tekintetében is elmarad attól. Aggódni így se kell majd, hiszen így is biturbó V6-os erőforrásról beszélünk, a tanulmány esetén benzinest alkalmaztak, a két-három év múlva várható sorozatgyártású modellhez kontinensünkön egészen biztosan választható lesz majd dízel is. A sportos viselkedés garantált minden esetben, hiszen az MLB-építőkészlet fejlesztésének vezetője a Porsche…

A luxus se hiányzik a fedélzetről, a tanulmány utasterét kettévágja a magasan, egészen a szélvédőig futó középkonzol, ahol nem gombokat és kapcsolókat, hanem egy érintésérzékeny felületet találunk a megfelelő kijelzővel együtt. Egyébként pedig gyémántvarrással feldobott kétszínű bőr kárpitot látunk mindenfelé.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!