Azt már megszokhattuk, hogy a Dilip Chhabria által vezetett DC Design nem szívbajos, ha arról van szó, hogy már meglévő autókat kell átalakítani, ehhez képest az első saját típusuk formája egészen hétköznapi. Persze leszámítva azt, hogy egy Smartnál is kisebb középmotoros roadsterrel van dolgunk.

Az első Smart volt olyan kicsi, mint a képeken látható DC Tia, az indiai kétüléses kis roadster mindössze 2,55 méter hosszú. Ehhez képest az ülések mögé beépített 1,2 literes turbómotorja 120 lóerős, ami négyfokozatú automatikus váltó közbeiktatásával hajtja a hátsó kerekeket. Amíg a németek elég okosak voltak a sebesség korlátozására, a DC egészen 160 km/órás tempóra hagyja gyorsulni alkotását – ez már azért is merész, mert legalábbis a tanulmánynak semmilyen teteje nincs.

Az anyaggal egyébként nem spóroltak, az acél térvázra épülő karbon-karosszériás pöttöm tömege 950 kg – ezek után mér érthető, miért tart egy sportkocsi számára nem valami jónak számító 9 másodpercig a 100 km/órás tempó elérése. A DC Design egyébként meg van győződve arról, hogy igenis van kellően nagy felvevőpiac a Tia számára Indiában, ezért már jövőre elindítja a sorozatgyártását. Mintegy 6,5 millió Ft-nak megfelelő indiai rúpia lesz a vételár – ezért mifelénk az ember inkább vesz két használt Smart Roadstert. Annak is nagy élmény a vezetése…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!