Sikerült egy olyan Guinness kategóriát találnia a Kiának, amelyben világrekordot állíthatott fel az új alternatív hajtású típusával: a Niro az Egyesült Államok két partja között a legalacsonyabb fogyasztással végighajtó hibrid lett. Wayne Gerdes ült a volán mögött a 3715,4 mérföldes (5978 km) távon, Robert Winger volt a navigátora a Los Angelesi Városháza és a New Yorki Városháza közötti túrán, amely során 76,6 mérföld/gallon, azaz 3,07 l/100 km-es fogyasztással haladtak. Négyszer kellett tankolni, és az utolsó feltöltésből alig használt el valamit a teljes szériaállapotú autó, az átlagtempót már nem közölték.

niro2

A Kia Niro egyelőre csak egyszerű hibridként létezik, de a hírek szerint azonban nem sokáig: jövő ősszel már elérhető lesz a tölthető változat, amely például Magyarországon a zöld rendszám használatára és így különféle kedvezményekre jogosult lesz. Az 1,56 helyett már 8,9 kWh kapacitású akkumulátor lesz a fedélzeten, ami mintegy 40 km-es elektromos hatótávolságot tesz majd lehetővé – a hajtás megegyezik azzal, amit a padlólemez-társ Hyundai Ioniq kínál, de a nagyobb saját tömeg és homlokfelület miatt kicsit rosszabb fogyasztásadatai lesznek a szabadidő-autónak.

niro3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!