Egy 18 befektetési alapból álló konzorcium perelte be a Porsche autógyárat, mert szerintük a Volkswagen felvásárlási kísérlet körül a részvénypiac illegális befolyásolása történt. A Porsche természetesen elutasítja a vádakat.

Wendelin Wiedeking, a Porsche akkori vezetője 2007 októberében egy újságinterjúban jelentette ki, hogy készen állnak a Volkswagen megvásárlására, az ügylet azonban meghiúsult. A Porsche titokban felvásárolta a VW szabadpiacon forgó részvényeit, hiányt generálva ezzel a piacon, majd jött a bejelentés, majd piacra dobta a részvényeket, amikor azok árfolyama csúcson volt, azaz úgy manipulálta a piacot, hogy jelentős nyereséget könyveljen el. A tőzsdei ügylet azonban nem sikerült, a Porsche 10 milliárd eurós veszteséget szenvedett el, amely után a Volkswagen könnyedén a fennhatósága alá tudta vonni a márkát. A Porsche márka integrálása a Volkswagen csoportba csak akkor fog lezajlani, miután az ügylettel kapcsolatos összes jogi eljárás lezárul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!