Áprilisban, a Pekingi Autószalonon mutatkozik be a Suzuki új kompakt szedánja, ezért nem ismerhettük meg azt az Új-Delhi Autószalonon, noha korábban Indiában már lefényképezték az autót álcázás nélkül. Kínában az év második felében indul majd a forgalmazás helyi gyártásból, a Changan-Suzuki üzeméből látják el a helyi piacot.

Az SX4 S-Cross padlólemezére épül a lépcsős hátú karosszéria is, de ezúttal formailag semmi nem utal arra, hogy egy magas építésű szabadidő-autó rokona lenne. Ez sokat segít a megjelenésnek, amely ha nem is lesz olyan sportos mint az Authentics tanulmány esetén, de azért nem panaszkodhatunk majd – különösen ha az SX4 Sedan-hoz hasonlítjuk. Teljesen új a műszerfal megjelenése, az egyes elemek – légkiömlők, kezelőszervek – ugyanott vannak, mint az S-Cross esetén, de a forma teljesen eltérő. Ebben az esetben inkább elegáns megjelenést akarnak elérni a tervezők, ezért lesz majd fa(utánzat)betétes műszerfal is.

Kínában két erőforrással kínálják majd az autót, az S-Crossból ismert 1,6 literes, 120 lóerős négyhengeres mellett egy 100 lóerős 1,4 literes lesz majd az alapmotor. Ötfokozatú, kézi kapcsolású váltót adnak mindkettőhöz, a nagyobbnál fokozatmentes automatát is lehet majd kérni. A források szerint az alapváltozat ára 90 000 jüan lesz, míg a fullextrás csúcsmodellért 140 000 jüant kell majd fizetni, ami a 3,3-5,2 millió Ft-os sávba teszi a vételárat. Itt érdemes még megjegyezni, hogy a helyi gyártású SX4 S-Cross indulóára 109 800 jüan (4,07 millió Ft), aminél érezhetően olcsóbb a lépcsős hátú modell.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!