Sportosabbra vették a figurát középkategóriás kombijuknál a svédek, a V60-nál látványosabban domborodnak a lemezek, mint a hasonló stílusú, de egy számmal nagyobb V90-esnél. A Volvo hagyományosan legnagyobb darabszámban fogyó méretosztályáról van szó, azon belül is a kombiról, tehát nagyon fontos az újdonság a márka számára.

Vannak olyan országok (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svédország), ahol nem kell megvásárolni a Volvo V60-ast, hanem a Care by Volvo szolgáltatás keretében elő lehet fizetni arra. A 476 cm hosszú karosszéria 2872 mm-es tengelytávolságot kap, a raktér befogadóképessége a padló alatti rekeszt is beleszámolva 529 liter alaphelyzetben, támladöntést követően 1364 liter.

Csak 2019-től lesz minden új Volvo valamilyen mértékben felvillanyozott, tehát egyszerű benzin- és dízelmotorok is lesznek a V60 választékában, de előrelépés, hogy kétféle hálózatról tölthető hibrid hajtást is kínálnak. A benzines a T6-os 310 LE/400 Nm teljesítménnyel, a T6 Twin Engine AWD hibridben a rendszerteljesítmény 340 LE (a benzinmotor 253 lóerős, a villanymotor 117 lóerős), a T8 Twin Engine AWD-nél a rendszerteljesítmény 390 LE (a benzinmotor 303 lóerős, a villanymotor 117 lóerős), az akkumulátor mindkét esetben 10,4 kWh kapacitású. Dízelből D3 (150 LE/320 Nm) és D4 (190 LE/400 Nm) áll rendelkezésre. Utóbbiakhoz feláras, egyébként széria a 8 fokozatú automatikus váltó.

Természetesen a márkától elvárt biztonsági szintet hozza az új középkategóriás kombi is, törésteszt-videót is közölt a gyár, és továbbfejlesztették a vezetéstámogató rendszereket is. A City Safety csomag például már vészfékezéssel is megpróbálja elkerülni az esetleges közelgő balesetet, a Pilot Assist nevű rendszer (jó felfestéssel rendelkező úton segít a vezetőnek lassítani, gyorsítani és kormányozni) kanyarvételi tulajdonságait javították.

Az S60-as lépcsős hátút majd a nyáron leplezik le az Egyesült Államokban – ott fogják gyártani azt a típust –, várhatóan ősszel leplezik le a V60 Cross Coutry nevű, terepes körítésű változatot, és a piaci bevezetést követő hónapokban folyamatosan bővítik majd a motorválasztékot kisebb teljesítményű benzines, illetve nagyobb teljesítményű dízelekkel.