Noha erősen álcázott karosszériával küldték Togliatti utcáira az új Lada középkategóriás autót, annyit azért lehet látni, hogy a jelenleginél sokkal jobb lesz a megjelenés – ebben minden bizonnyal komoly szerepe van a Renault hathatós segítségének.

Egyelőre még nem tudni, milyen névre hallgat majd a Priora utóda, azt azonban már tudjuk, hogy 2180-as a típusjelzése a lépcsős hátú változatnak. Ezen kívül később lesz még kombi is, és valószínűleg pár év késéssel egy ferdehátú karosszériát is készítenek majd a nagyjából 4,5 méteres újdonságnak.

Vicces nézni, ahogy a hátsó oldalablakon ott a jól olvasható figyelmeztetés, hogy ne tessék lefényképezni vagy levideózni az autót. Akkor vajon miért küldték ki fényes nappal a városba, cseppet sem feltűnő álcázással – utóbbinak a mintája nagy vonalakban a Hungaroring vonalvezetését idézi. A Lada 2180-as várhatóan megtartja a jelenlegi autó motorját, az 1,6 literes négyhengeres jelenleg három teljesítménnyel – 87, 98 és 106 LE – készül, 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy robotizált váltó lesz majd választható. Nem kizárt, hogy a Renault 1,5 literes dízelét is megkapja majd idővel a várhatóan 2015 elejétől kapható újdonság. Az álcázott autó csomagtérfedelén láthaó spoiler várhatóan – remélhetőleg – nem kerül majd sorozatgyártásba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!