Az Askaniadesign a Zaporozsec gyárhoz kötődik, annak leányvállalata, első munkája a Tavria Exclusive változatának megtervezése és kivitelezése volt, de azóta a ZAZ gyár többi népszerű típusához, mármint korábban levetett Daewookhoz is készítettek már design-csomagokat. Azonban ezek az autók még egy ideig gyártásban maradnak, új tuningkészlet nem kell hozzájuk, úgyhogy unatkozás helyett úgy döntöttek, hogy szuperautót építenek.

A tervezési folyamaton már túl is vannak, szándékuk szerint 2015. májusában prezentálják a teljesen működőképes prototípust. Már folyik a karosszéria kivitelezése az újonnan beszerzett 3D-s CNC marógépekkel. Azért csak májusra ígérik a bemutatót, mert az ekkora léptékű autóépítéssel még nincs tapasztalatuk, és arra számítanak, hogy noha a külső-belső teljes egészében számítógépes tervezéssel készült, lehetnek olyan problémák, amelyeket meg kell oldani.

A műszaki tartalomról semmit nem árultak el, az meglepetés lesz majd – abban azért biztosak lehetünk, hogy nem V4-es erőforrás dolgozik majd az ülések mögött. Elég nagy vállalkozásba vágta a fejszéjét az Askaniadesign, hiszen korábban a Tavira- és Lanos tuningon kívül csak egy kis méretű modellt volt képes összehozni, és őszintén szólva az is kétséges, hogy manapság Ukrajnában megfelelő kereslet mutatkozik majd az autó iránt. Legkésőbb májusban kiderül, mi igaz a Zaporozsec-szuperautóból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!