Mostantól kezdve már négyféle komplett karosszériát vásárolhatnak meg a Ford Mustang-felújítók közvetlenül a gyártótól, a 65-ös Convertible, a 67-es Fastback és a 69-es Fastback után immár a 67-es Convertible komplett karosszéria is megvásárolható.

Az amerikai munkabérek felől közelítve a 15 995 dolláros vételár nem is olyan rémisztő, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az eredetinél jobb minőségű az utángyártott karosszéria. Egyrészt pontosabb szerszámok segítségével készítik, másrészt jobb az acél minősége, modernebb hegesztési eljárásokat használnak, és vastagabb a lemez is, nem is beszélve a tapasztalatok alapján gyengének számító pontos megerősítéséről.

Ennek köszönhetően a karosszériát nyugodtan fel lehet szerelni a Ford big-block V8-as erőforrásokkal, miközben a gyári karosszériákat ugyanehhez már alaposan meg kell erősíteni – ennek az ára meghaladhatja az új karosszéria árát. A Dynacorn International cég készíti az új karosszériákat a Ford áldásával, és több más alkatrésszel együtt beszerezhető a www.fordrestorationparts.com weboldalon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!