Augusztus 12-én vasárnap egy húsz éves fiatal vitte el egy próbakörre a svájci rendszámú Ferrari Californiát az orosz Samara városában, amely hirtelen véget ért akkor, amikor a felszínen futó metró síneket övező kerítésnek csapódott a kocsival.

Egy dohánygyár akciója keretében lehetett kipróbálni az autót, amely egyébként egy helyi autókereskedés tulajdonában volt. Mármint van, hiszen a sérülés nem súlyos, csak drága. (Azért nem annyira, mint a Ferrari 365 GTB/4 Spyder esetén.)

A fiatalember elmondása szerint egy gyalogos lépett az autó elé, akit megpróbált elkerülni, ami sikerült is neki. Amikor először elkapta a kormányt a járókelő miatt, majdnem egy másik autónak ütközött, ezért a másik irányba kapta el a kormányt, és ezt követően már a kerítésbe fúródott az autó. Senki nem sérült meg a balesetben, és mivel nem a gyalogos (zebra) volt a baleset kiváltó oka, hanem a 20 éves sofőr tapasztalatlansága, a rendőrség nem emelt ellene vádat. Azonban minimum a biztosítás önrészét ki kell majd fizetnie, ami svájci frankban biztos nem lesz olcsó mulatság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!