Több, mint kínos a Ford hozzáállása a kínai ügyfelekhez, sőt, az országban újabban felsőbb utasításra igen szigorúan betartatott gépjármű-fogyasztóvédelmi törvények szerint akár kriminális is lehet a magatartás, miszerint hivatalos vizsgálat helyett az autóvezetőket hibáztatta a Kuga szabadidő-autó sorozatos tengelytöréseiért.

Nem csak ügyfélautóknál következett be az első kerék kitörése, volt, hogy a márkakereskedő épp tesztúton volt egy potenciális ügyféllel, amikor bekövetkezett a baleset. A sorozatos esetek ellenére a Changan Ford folyamatosan hárított, minden esetben az autóvezetőt hibáztatva, mondván korábban kátyúba hajtott/padkának ment. Még az se változtatta meg a gyár álláspontját, hogy november 21-én a Guangzhoui Autószalonon a Ford sajtótájékoztatójára beszaladt egy, kitörött kerekű Kugákat mutató pólóba öltözött hölgy.

Azonban ez mégis fordulópont volt, hiszen az állami hatóság ekkor figyelt fel a dologra, és indította meg az eljárást. Ennek eredményeként a Ford most az összes, 2013 szeptember 21. és 2013 november 13. között gyártott Kugát, 80 857 darabot visszarendel a szervizekbe hibajavításra. Azonban az ügyfelek nem lehetnek tökéletesen elégedettek, hiszen csak 2014 február 21 – a kínai újév – után kerül sor a javításokra, addigra készülnek el az immár javított alkatrészek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!