Nem is az autók, hanem az egész márka bemutatására szolgál a [SPACE] by BMW elnevezésű bemutatóterem Los Angeles egyik exkluzív bevásárlóközpontjában, ahol most a legújabb Art Car-t mutatták be. A fiatal kora ellenére már nemzetközi hírnévre szert tett Joshua Vides többi munkájához hasonlóan a képregények világát és a valóságot ötvözi.

A fiatal művész örömmel vállalta el a BMW felkérését, hiszen a márka rajongója, egy fekete E30 M3-as és egy fehér E46 M3-as is van a birtokában. A szabadidő-autó karosszériája fehér, a kontúrokat pedig határozott fekete ecsetvonásokkal emeli ki, és a korábban készített Acura NSX képregényautótól eltérően most nem fóliázta le az ablakokat, hiszen a BMW X4 M Competition by Joshua Vides esetén fontos volt a használhatóság megőrzése. A különleges autó novemberig a [SPACE] by BMW kiállítóteremben tekinthető meg, aztán az M GmbH flottájába kerül át, és különféle rendezvényeken jelennek meg vele.

Amikor inspiráció szerzés miatt Joshua Vides szeptemberben meglátogatta a BMW müncheni központját, a BMW Welt majd a BMW Classic meglátogatása után a BMW logóját rátetováltatta az alkarjára.