A Pont-de-Metz településen lakó 36 éves Frank Lecerf semmi rosszra nem gondolt, amikor elindult egy közeli bevásárlóközpontba, amely során felhajtott az A16-os autópályára. Itt 100 km/órás tempóra állította Renault Laguna autójának tempomatját, majd következett a rémálom.

Először is felgyorsult 160 km/órás sebességre az autó, és fékezésre sem reagált. Rögtön hívta a rendőrséget segítségért, eleinte még villogással és dudálással figyelmeztette a többi közlekedőt, majd az autópálya-rendőrség Mégane RS-e hajtott előtte – három fizetőkapunál is felemeltették az összes sorompót. A rendőrök kapcsolatba léptek egy Renault-technikussal, de nem sikerült megoldást találni az idő közben 200 km/órás sebességre felgyorsuló autó hibájára, így azt a döntést hozták a hatóságok, hogy addig hagyják menni az autót, amíg ki nem fogy belőle az üzemanyag. Erre mintegy 200 kilométerrel távolabb, már Belgium területén került sor.

Sérülés nélkül megúszta a kalandot Lecerf úr, de miután az autó megállt, két epilepsziás rohamot is elszenvedett. Most azt fontolgatja, hogy beperli az autógyárat az életének veszélyeztetése miatt. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy korábban már járt márkaszervizben az autó, mert beragadt a gázpedálja, és úgy kapta azt vissza a kedves ügyfél, hogy azt mondták: megszüntették a hibát. És erről megvan még a dokumentáció is. A Renault a nyomozás lezárultáig nem kívánja kommentálni az ügyet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!