Először 2014-ben a Prologue tanulmánynál mutatta meg az Audi soron következő csúcsmodelljének formavilágát, azóta is ezt sulykolják különféle formában – kombi, allroad –, egyedül a négyajtós, lépcsős hátú változatot nem mutatták még meg. Nem véletlenül, ez lesz ugyanis a következő Audi A8-as a Franciaországban készített kémfotók alapján, amelyeket az AutoPlus újsághoz küldtek be. A VW konszernen belülről érkezett az ingolstadti márkához Marc Lichte formatervező 2014-ben kifejezetten azzal a céllal, hogy megújítsa a formavilágot, amelyet elsőként majd a jövőre debütáló A8-ason alkalmaznak.
audi2
Marad az alumínium térváz és karosszéria, de a futómű- és kormányrendszerek terén az utóbbi években bekövetkezett robbanásszerű fejlődésnek köszönhetően az eddiginél sokkal sportosabban vezethető lesz az új óriáslimuzin, miközben a komfortról se kell majd lemondaniuk az utasoknak. Természetesen az A8-as is megkapja a legújabb vezetési segédeket, amelyeknek köszönhetően részben önvezető lesz majd az újdonság. Nem várható nagy újdonság a motorkínálat terén, a ma is alkalmazott négy-, hat- és nyolchengeres motorokat kapja az Audi csúcsmodellje, amelyből több hibrid változat is lesz, köztük zöld rendszám viselésére jogosult hálózatról tölthető is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!