Gépjármű-finanszírozások közvetítésére alapított vállalkozás volt a North Shore Motor Group, amely a New Yorki Great Neck-ben székelt. Idő közben megszűnt, mivel némileg megrendítette az ügyfelek bizalmát, hogy a tulajdonos, Rick Cohen-t négy év alatt mintegy 10 millió dollárral károsította meg az ügyfeleit.

Kétféle módon sikkasztott pénzt. Az autó eladásából származó bevételt nem a finanszírozás kifizetésére fordította. A másik szerint meggyőzte a vásárlókat, hogy rövid futamidejű kölcsön a legjobb számukra, de a valóságban hosszú futamidejű finanszírozást íratott velük alá, a különbözetet meg zsebre tette. Mint üzletkötő, megváltoztatta az ügyfelek szerződésekben szereplő címét a saját vállalkozásának címére, így a finanszírozó cégek levelei nem jutottak el az érintettekhez. Ennek ellenére négy éven keresztül tudta folytatni tevékenységét a vállalkozás, mire a hatóságok észbe kaptak.

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy 4 év alatt mintegy 10 millió dollárral károsította meg az ügyfeleit Rick Cohen. A bíró figyelembe vette azt is, hogy a vádlott megváltoztatta életét, és miután vád alá helyezték, önkéntesként dolgozik egy tűzoltóságon, ahol épp mentőorvosi tanfolyamon vesz részt. Épp ezért a lehetséges 13 helyett csak 4 évet kell börtönben töltenie, és szabadlábra kerülését követően 5 évig csak felügyelet mellett dolgozhat majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!