A kaliforniai Halál Völgye az autóipari tesztelések kedvelt célpontja, hiszen ott extrém hőmérsékletek uralkodnak, amelyeket ha a kibír az adott típus, akkor később se lesz vele sok gond. Ennek megfelelően a nagy gyárak minden újdonságukat elviszik ide, most épp a Mercedes által csak és kizárólag Kecskeméten gyártandó CLA nevű négyajtós, kompakt kupéját csípték el itt.

Egyszerű turistaútnak indult Stefan kiruccanása, majd álcázott Mercedesek konvojával találkozott a kaliforniai Skidoo településnél, és szerencsére bátran kattogtatta a képeket, így minden irányból megnézhetjük a kecskeméti újdonságot. Sajnos még mindig igen vastag az álca a karosszérián, de azért a nemrég megmutatott Concept Style Coupé tanulmány alapján már sejthetjük, mire számíthatunk majd.

A legfurcsább részlet, ami látszik a képeken, az a nappali menetfény. Nem LED sort használ az a lefényképezett Mercedes CLA, hanem hagyományos izzót erre a célra – úgy tűnik, a szépségért majd meg kell szenvednie a kedves vásárlónak, mármint bőszen kell majd ikszelnie az extra felszerelések listáján.

Nem mintha ez nagy nehézséget okozna majd a megcélzott vásárlóközönségnek, hiszen ugyanarra a kompakt padlólemezre épül a CLA, amit az A-osztály és a B-osztály is használ, de mivel sportkocsiról van szó, csak nagyobb motorokkal lesz megvásárolható. A csúcs a CLA 45 AMG lesz majd, míg a kínálat az erősebb, 156 lóerős 1,6-os benzines turbómotortól indul, dízel téren valószínűleg az erősebb 1,8-as lesz az első lépcső.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!