Egy évvel ezelőtt ismerhettük meg az Alpine A290 ß nevű tanulmányautót, amelynek a sorozatgyártású változatát idén júniusban leplezik le. Addig is közöltek néhány hivatalos kémfotót a hideg évövi tesztelés befejezéséről – pár nappal az előtt, hogy hivatalosan is leleplezik az autó alapját adó, akkumulátoros-elektromos hajtású Renault 5-öst.

Az A290 esetén nem egyszerűen csak megjelenési csomag az Alpine, hanem igenis komoly hardveres változások lesznek, az erősebb hajtómotor miatt nagyobb teljesítményleadású akkumulátort is készítenek a forró változatnak – ezért is kellett külön végigfutni a teljes tesztprogramot ezzel az autóval is. Pontos számok még nincsenek, de a Michelin mérnökeivel karöltve egyedi A29-es jelzésű abroncsokat is készítenek a fürge városi villanyautónak, kétféle nyári abroncsot kínálnak majd (Pilot Sport EV és Pilot Sport S5), de lesz téli abroncs (Pilot Alpin 5 ) is ilyen jelzéssel, 19 colos pántátmérővel.

Amellett, hogy büszkén közlik a tesztelés sikeres – problémamentes – befejezéséről szóló hírt, pár pár számot is közreadtak az Alpine A290-esről. A karosszéria hossza 3990 mm, szélessége 1820 mm, magassága 1520 mm és ehhez 2530 mm-es tengelytávolság tartozik, tehát a Zoe-utód rövidebb, alacsonyabb de szélesebb is lesz.